Virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta säästää Matkapoikien tuotantotiimien työaikaa
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Vimeo - Grey Circle
AI_Data_Intelligence_logo_cyan_nega.png

Virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta säästää Matkapoikien tuotantotiimien työaikaa

September 2, 2019

Matkapojat Oy on tamperelainen perheyritys ja samalla Suomen suurin matkanjärjestäjä. Tuotantotiimien työn helpottamiseksi ja arjen sujuvoittamiseksi on Matkapojilla käytössään Provadin virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta.

 

Matkapojilla on tällä hetkellä yhteensä 11 palvelevaa toimistoa eri puolilla Suomea. Provad ja Matkapojat ovat tehneet yhteistyötä jo monen vuoden ajan useiden eri aihealueiden ympärillä. Viimeisten vuosien aikana on mukaan tullut myös robotiikka.

 

– Halusimme lähteä mukaan robotiikkaan, jotta saisimme autettua tuotantotiimejämme erilaisissa arkisissa asioissa, jotka tuottavat paljon työtä, mutta eivät ole kaikista mielekkäimpiä, kertoo Matkapojat Oy:n järjestelmäasiantuntija Cesilia Riippi.

 

Virtuaalinen asiakaspalvelija tarkistaa bussikapasiteetteja

 

Robotiikan käyttöönottoa lähdettiin suunnittelemaan ideointipalavereiden avulla. Ideoinnin tuloksena Matkapojilla on tällä hetkellä käytössään Provadin virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta. Lotan tehtävänä on tarkistaa bussikapasiteetteja ja lähettää tarkastuksesta tulevat tiedot eteenpäin tuotantotiimien käyttöön.

 

– Meillä on Lotalle ihan oma työpiste ja tietokone. Lotta tulee töihin aikaisemmin kuin kukaan muu meistä ja alkaa tarkistaa kapasiteetteja. Sen jälkeen Lotta laittaa tiimeillemme sähköpostilla päivät, jotka vaativat heiltä tsekkausta, Riippi kertoo.

 

– Tiimimme voi siis tarkistaa vain ne päivät, jotka Lotta on tietyillä määritelmillä poiminut, Näitä voivat olla esimerkiksi sellaiset päivät, joissa paikat meinaavat loppua, Riippi jatkaa.

Tulevaisuudessa entistä enemmän robotiikkaa käyttöön

 

Riipin mukaan tuotantotiimeiltä säästyy Lotan avulla tällä hetkellä viikoittain monta tuntia työaikaa. Yleinen fiilis robotiikan käyttöönotosta on koko talossa todella hyvä.

 

– Nyt vain toivomme, että saamme tulevaisuudessa robotiikkaa entistä enemmän käyttöön ja keksimme uusia keinoja hyödyntää Lottaa, Riippi kiteyttää.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Artificial Intelligence Changes the World – Are You Able to Use It Efficiently?

November 13, 2018

1/4
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square