Virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta säästää Matkapoikien tuotantotiimien työaikaa
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Vimeo - Grey Circle
AI_Business-Strategies_logo.png
Search

Virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta säästää Matkapoikien tuotantotiimien työaikaa


Matkapojat Oy on tamperelainen perheyritys ja samalla Suomen suurin matkanjärjestäjä. Tuotantotiimien työn helpottamiseksi ja arjen sujuvoittamiseksi on Matkapojilla käytössään Provadin virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta.

Matkapojilla on tällä hetkellä yhteensä 11 palvelevaa toimistoa eri puolilla Suomea. Provad ja Matkapojat ovat tehneet yhteistyötä jo monen vuoden ajan useiden eri aihealueiden ympärillä. Viimeisten vuosien aikana on mukaan tullut myös robotiikka.

– Halusimme lähteä mukaan robotiikkaan, jotta saisimme autettua tuotantotiimejämme erilaisissa arkisissa asioissa, jotka tuottavat paljon työtä, mutta eivät ole kaikista mielekkäimpiä, kertoo Matkapojat Oy:n järjestelmäasiantuntija Cesilia Riippi.

Virtuaalinen asiakaspalvelija tarkistaa bussikapasiteetteja

Robotiikan käyttöönottoa lähdettiin suunnittelemaan ideointipalavereiden avulla. Ideoinnin tuloksena Matkapojilla on tällä hetkellä käytössään Provadin virtuaalinen asiakaspalvelija Lotta. Lotan tehtävänä on tarkistaa bussikapasiteetteja ja lähettää tarkastuksesta tulevat tiedot eteenpäin tuotantotiimien käyttöön.

– Meillä on Lotalle ihan oma työpiste ja tietokone. Lotta tulee töihin aikaisemmin kuin kukaan muu meistä ja alkaa tarkistaa kapasiteetteja. Sen jälkeen Lotta laittaa tiimeillemme sähköpostilla päivät, jotka vaativat heiltä tsekkausta, Riippi kertoo.

– Tiimimme voi siis tarkistaa vain ne päivät, jotka Lotta on tietyillä määritelmillä poiminut, Näitä voivat olla esimerkiksi sellaiset päivät, joissa paikat meinaavat loppua, Riippi jatkaa.

Tulevaisuudessa entistä enemmän robotiikkaa käyttöön

Riipin mukaan tuotantotiimeiltä säästyy Lotan avulla tällä hetkellä viikoittain monta tuntia työaikaa. Yleinen fiilis robotiikan käyttöönotosta on koko talossa todella hyvä.

– Nyt vain toivomme, että saamme tulevaisuudessa robotiikkaa entistä enemmän käyttöön ja keksimme uusia keinoja hyödyntää Lottaa, Riippi kiteyttää.


AI & Business strategies
8 October 2020

PARTNERSHIPS

Mikko Huttunen

+358 50 367 5966
mikko.huttunen@bignordic.com

TICKETS

customercare@bignordic.com

SPEAKING INQUIRIES 

Aleksi Helander

aleksi.helander@bignordic.com

Venue: Tapahtumakeskus Telakka, Helsinki
Henry Fordin katu 6
00150 Helsinki, Finland

Business Insight Group

Kalevankatu 31 

00100 Helsinki
www.bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

TOP