top of page
AI_Business-Strategies_logo.png

Itseoppiva chatbot voi varata lääkärin asiakkaan puolesta


tseoppiva chatbot eroaa perinteisistä chatboteista siten, että se kykenee oppimaan sekä itsenäisesti että asiakaspalvelijan ohjaamana koko ajan uutta. Sen sijaan että se tiukan paikan tullen latelisi liudan vääriä vastauksia asiakkaalle, osaa se tarvittaessa pyytää apua asiakaspalvelijalta tilanteen ratkaisemiseksi. Tällaisen chatbotin käyttöönotto on asiakkaalle jo erityisen helppoa.

Itseoppiva chatbot kykenee sekä itsenäiseen että asiakaspalvelijaa avustavaan toimintaan ja siitä on paljon enemmän iloa kuin perinteisestä, omassa kanavassaan rupattelevasta ja kyselevästä chatbotista. Itseoppiva chatbot mahdollistaa asiakkaalle paitsi sisältörikkaamman 24/7-palvelun, myös chatbotin liittymisen saumattomasti koko asiakaspalvelun kommunikaatiovirtaan. Chatbot voi esimerkiksi toimittaa dokumentteja, tallentaa ja tarkastaa tietoja tai tehdä ajanvarauksia vaikkapa omalle lääkärille.

Itseoppiva chatbot kehittyy ja oppii jokaisesta palvelutapahtumasta. Näin asiakaspalvelutilanteissa vältytään harmillisilta tilanteilta, joissa chatbot antaa toistuvasti vääriä vastauksia asiakkaan kysymyksiin. Asiakas turhautuu ja pahimmassa tapauksessa ottaa yhteyttä toiseen palveluntarjoajaan.

Väärät vastaukset vähenevät

Asiakaspalveluteknologian erityisosaajan Provadin robotiikkapalveluiden johtaja Esa Reilio kertoo, että kun perinteinen chatbot viedään seuraavalle osaamistasolle, alkaa se toden teolla palvelemaan niin asiakasta kuin palveluntarjoajaa.

- Kun tällainen osaava ja oppiva chatbot kohtaa kysymyksen, johon se ei osaa vastata, se siirtää kysymyksen automaattisesti asiakaspalvelijalle. Se ymmärtää, ettei sen varastosta löydy valmiiksi oikeaa tietoa juuri tähän kysymykseen. Ja mikä parasta, osaava chatbot oppii asiakaspalvelijan työstä niin, että seuraavalla kerralla se kykenee hoitamaan vastaavanlaisen tilanteen itsenäisesti.

Itseoppivan chatbotin työtehtävät toimivat myös toisinpäin. Se voi antaa asiakaspalvelijalle erilaisia vastausvaihtoehtoja palvelutilanteen aikana. Mikäli vastausvaihtoehdot eivät olisi asiakaskohtaamiseen tai sen tunnelmaan sopivia ja asiakaspalvelija päätyisi kirjoittamaan oman vastauksensa asiakkaalle, osaava chatbot oppii tästäkin seuraavaa kertaa varten.

- Perinteisesti chatbotit ovat olleet irrallaan asiakaspalvelujärjestelmistä erillisenä teknologiapalasena. Suomen johtavan chat-toimittajan Giosgin ja Provadin teknologioiden integroinnin avulla olemme nyt rakentaneet ympäristön, jossa ihmistuki ja opettaja on aina lähellä. Lisäksi käyttöönotosta on tehty erityisen helppoa. Asiakas saa chatin käyttöönsä jopa päivässä ja chatbotinkin 3-4 viikossa, kiteyttää Provadin senior Business Advisor Tomi Korpaeus.

Asiakkaalle saumatonta palvelua

Korpaeus on ilahtunut entistä tiiviimmästä yhteistyöstä Giosgin kanssa.

- Saamme pitkään yhteistyöhömme rutkasti lisää syvyyttä tarjoamamme asiakaspalveluympäristön ja koneoppivan tekoälyn ansiosta. Toki järjestelmämme on integroitavissa muihinkin ympäristöihin, mutta Giosg on parasta mitä markkinoilla on saatavilla ja suosittelemme sitä ehdottomasti chat-kumppaniksi.

Giosgin Partner Manager Teemu Hirvonen näkee Provadin ja Giosgin yhteistyössä yhdistyvän kaksi tärkeää asiaa - erinomaisen asiakaspalvelun ja myynnillisyyden.

- Provadin asiantuntevuus kommunikaatiovirtojen automatisoijana ja asiakaspalvelun kehittäjänä sekä meidän erikoisalamme eli myynnillinen chat-ratkaisu näkyvät asiakkaalle saumattomana palveluna. On ilo viedä jo vuosien yhteistyötä Provadin kanssa yhä eteenpäin ja antaa asiakkaille kanava käyttäjäystävälliseen asiakaspalveluun ja yritykselle moderni tapa myyntiin. Yhdistämällä Provadin Lotta Tukiälyn™ ja verkkovierailijoiden toiminnasta koneopitun tietämyksen tarjoamme asiakaspalveluihin tehoa ja parempaa asiakaskokemusta.

Kysy lisää, jos haluat chatbotit tehostamaan omaa liiketoimintaasi. Voit myös tutustua paremmin Lotta Tukiälyyn:

Lisäksi sivuiltamme löytyy lyhyitä webinaareja tekoälystä asiakaspalvelussa. Voit käydä katsomassa kaikki webinaaritallenteet jättämällä meille yhteystietosi.

Lisätietoja Provadin ja Giosgin tarjoamista palveluista antavat puhelimitse myös: Esa Reilio, Provadin Head of RPA p. 040 502 6762 Teemu Hirvonen, Giosgin Partner Manager p. 050 367 7878


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page